OPPRYKK – SERIEMESTRE!

Gratulerer med eliteserieopprykk, gutter!

Skeids A-lag i bandy måtte ta poeng i seriens siste kamp mot Frigg, for å sikre direkte opprykk til Eliteserien. Det var aldri tvil! Skeid tok tak i kampen fra første skøytetak og styrte og regjerte som de ville.
Allerede etter 49 sekunder ordnet de en corner og den serverte Truls til sin fetter Daniel, som feide til. Den smøg seg inn mellom Friggspillernes ben og snek seg så vidt over målstreken, men målet var klart. Kampuret viste bare 1:31, 1-0 til Skeid

Så viste Skeid frem et solid grunnspill og ga ikke noen sjanser til Frigg. Frigg var litt tannløse fremover, de rygget ned og la seg ofte rundt egen målgård. Skeid forsøkte å trenge gjennom, men muren var solid.
Skeid hadde sjanser, men det tok 21 minutter til neste mål kom. Sebastian serverte Daniel, som scoret sikkert. 2-0 til Skeid.
Så var det samme historien igjen, Frigg rygget og Skeid forsøkte. Så var Skeid proppen uheldig på en vending av spillet, ballen hoppet over køllebladet og ga Friggs Falstad en sjanse alene med Skeids keeper, noe som resulterte i redusering, 2-1 etter 40 minutter.

På den stillingen tok lagene pause.

Pausen hadde tydeligvis Skeids trener Erik benyttet godt. Skeid fremsto mer strukturert og spilte ballen hurtigere mellom seg. Det åpnet Frigg på en helt annen måte og målene begynte å tikke inn.
Anders passet til en ledig Daniel, som økte ledelsen til 3-1, (51. min.).
Så forsøkte Skeid seg på høyre og venstre side, før Truls tok kommandoen og gjorde Friggforsvaret til statister. Han kjørte gjennom i midten og feide på et skudd fra «ringen», og keeper hadde ikke en sjans – 4-1 (63. min.).

Frigg slet med å stoppe Skeids stormtropper. Skeid vippet ballen over Friggforsvaret og et godt nedtak av Nils Arne på ca. 5-6 meter ble servert Daniel som rolig vippet ballen forbi Friggs keeper og inn i det lange hjørnet. 5-1 etter 76 minutter.

Deretter var det Patrick sin tur til å bli servert av Nils Arne, og han kunne skli gjennom midtforsvaret og vippe ballen forbi Friggs siste skanse fra 3-4 meter. 6-1 til Torshovgjengen i det 80. minuttet.

Det er sjelden vi har så god stemning på en bandykamp. Skeidoksene, Skeids supporterklubb, kjente sin besøkelsestid og heiet og jublet fram Skeidspillerne. Oksene er en flott gjeng som skaper god stemning og alltid er positive!
Ca. 100 publikummere så også ut til å sette pris på stemingen og det gode spillet på Frogner stadion.

Etter 6-1 trodde de fleste at målkalaset var over, men da Frigg feilet på ca. 35 meter, benyttet Stian André sjansen. Keeper hadde akkurat satt i gang spillet og var på 14-15 meter. Stian André oppfattet raskt muligheten da han snappet oppspillet. Han sendte en nydelig lobb/langskudd som fløt over keeper og dukket inn under tverrliggeren – et verdig punktum på Skeids maktdemonstrasjon mot Frigg. 7-1 til Skeid, noe som også ble sluttresultatet.

Skeid rykker dermed rett opp i Eliteserien i bandy, og går en spennende sesong 2020-2021 i møte. Det er hyggelig at Skeid igjen har et eliteserielag i bandy, etter 27 års fravær.
Norges Bandyforbunds president, Hansen, også han tidligere Skeidspiller, overrakte pokalen for seriemesterskapet til kaptein Truls.

Dommerne, Eriksen og Haug, ledet kampen på en god måte.

Sa-sa-sa Bra-bra-bra Skeid-Skeid-Skeid

Kampstatistikk her …

Daniel scorer etter flott nedtak og pasning fra Nils Arne.
(Film: Skeid bandy)
Skeid rullet frem sjanse etter sjanse.
(Film: Skeid bandy)
Stian André langskudd-lobb, avgjør til 7-1.

3 tanker om “OPPRYKK – SERIEMESTRE!

  1. Gratulerer! Takk til Erik Skrettingland og Helge Holter for jobben med å bygge dette laget fra bleiestadiet til eliteserie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *