Takk for alt, NIH – R.I.P.

Bandyskolen_pa_NIH

Skeid bandy takker NIH for alle gode bandyminner siden 1992. Men nå er det slutt. NIH har besluttet å legge ned bandybanen. Under NIHs styres behandling av saken om nytt nasjonalt toppidrettssenter 24. september ble det fattet følgende vedtak:
«Styret støtter forslaget til nasjonalt toppidrettssenter som er beskrevet i hovedrapporten fra mulighetsstudien i mars 2020. Et nytt nasjonalt toppidrettssenter i tråd med planen vil være viktig for NIHs videre utvikling som utdannings- og forskningsinstitusjon og legge til rette for et styrket faglig samarbeid mellom toppidretten og NIHs fagmiljøer.»

Det er trist og leit for en klubb som ikke har egen kunstisbane, og har brukt NIH flittig. Mange barn har vært på Skeid bandys bandyskole på lørdags morgen, og lært det grunnleggende. Med lek og moro som hovedfokus.

Det betyr at Oslo mangler nok en bandybane, siden Valle Hovin også er stengt. To baner mindre enn før, og varmere vintre, som har fjernet naturisbanene, tærer på sporten. Mortensrud er lagt «på is», inntil eksperimentet på Voldsløkka er validert. Blir det en bandybane på Mortensrud?

Det aktualliserer en bandy- og kunstgressbane på Skeidbanen. Skeidbanen er klar for oppjustering, både over og under bakken. Det vil avhjelpe mangelen på baner. Og alt annet er på plass – garderober, lys, nær beliggenhet til kollektivtrafikken, og banen omkranses av 60.000 beboere i området.

Får Skeidbanen noen av millionene som Raymond Johansen har strødd ut over Oslo-idretten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *